dimarts, 2 de novembre del 2010

Cristina del Castillo. Enrajolem!


Els alumnes de segon curs de Batxillerat artístic de l’Escola d’ART del Treball han participat en el Projecte promogut per l’Ajuntament del Vendrell:
Enrajolem!

Es tracta d’un projecte d’art col·lectiu entorn de la ceràmica. Aquesta iniciativa té els inicis a l’Argentina l’any 2004, concretament és un projecte ideat per Cristina del Castillo. Pretén crear una escultura en l’àmbit urbà a partir de rajoles que enviïn artistes que vulguin participar en la iniciativa. Es tracta de fer una trobada de pensaments i missatges a través de la ceràmica.
Totes les rajoles formen part d’una obra global situada en un lloc emblemàtic del Vendrell ( fins a la segona meitat del segle XX, en aquest indret hi havia moltes indústries relacionades amb el món de la ceràmica, tant rajolera com terrissera). Passeig de les Bòbiles del Vendrell. El dia 15 d’octubre va fer-se la inauguració restant  l’obra de forma permanent a la vila del Vendrell.

Característiques tècniques de les rajoles
-Rajoles de 25x25 realitzades amb pasta refractària blanca (PRAI*E) d’alta      temperatura
-Esmalts d’alta temperatura. Utilització de 10 colors  ( 5 colors blancs i 5 colors blaus aconseguits  amb òxid de cobalt ).
-Cuita a 1250ºC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada