Li Xiaofeng utilitza trossos de porcellana perforada amb fil de plata per construir peces de roba. Amb la seva obra reflecteix la Xina antiga i la Xina contemporània creant al mateix temps un diàleg entre Orient i Occident .
dilluns, 29 de novembre del 2010
diumenge, 21 de novembre del 2010
Frederic Amat - Antoni Cumella

Frederic Amat il.lustra el viatge d'Ulisses i un bellísim plat que representa a Caríbidis com un remolí mari. El ceramista Antoni Cumella realitza el plat de ceràmica.L'Odissea. Enciclopèdia Catalana.
dilluns, 15 de novembre del 2010
300 ANYS DE PORCELLANA DE MEISSEN
Durant segles, la fórmula per fabricar porcellana va ser un dels secrets més ben guardats de la Xina.
A Europa ningú sabia fabricar-la i els reis buscaven la recepta per a acabar amb les importacions de porcellana Xina. A principis del segle XVIII Johann Friedrich Böttger va assegurar tenir la fórmula per convertir materials sense valor en or. L'elector de Saxònia Frederic August I li va demanar que fes or per a ell però no va tenir èxit.
En la mateixa època Ehrenfried Walther von Tschirnhaus, intentava aconseguir la formula de la pasta de porcellana introduint vidre a diferents materials. Li va demanar ajuda a l’alquimista Johann Friedrich Böttger per aconseguir-la.
Ehrenfried Walther von Tschirnhaus va morir sobtadament l’any 1707 i la formula va passar a desenvolupar-la i perfeccionar-la Böttger aconseguint d’aquesta manera elaborar pasta de porcellana. La primera porcellana (material) era de color vermellós coneguda per “fang de Böttger”, posteriorment es va elaborar la pasta de porcellana blanca.
No només s'investigava la composició dels materials que formaven la pasta sinó també la temperatura de cocció. Després d’aconseguir la fabricació de la porcellana, va venir la recerca del disseny, el color, el motiu, etc. per portar a bon port aquesta recerca li van ajudar ceramistes holandesos que entre tots van crear el marc idoni per a començar la fabricació i decoració de la porcellana dura.
L’any 1710 es funda oficialment en Meissen la primera fàbrica de porcellana d'Europa.
Des de 1731 per decret oficial les dues espases creuades en color blau són el segell (logotip) distintiu de la porcellana de Meissen.
La companyia segueix funcionant sota el nom Staatliche Porzellan-Manufaktura Meissen GmbH
Exposició: 300 ANYS DE MEISSEN
Museu de Meissen. Talstrasse 9, Meissen.
Fins al 31 de desembre de 2010
dimarts, 9 de novembre del 2010
“SUNFLOWER SEEDS “ DE L’ARTISTA AI WEIWEI.
"Les llavors de gira-sol" És una instal•lació de l'artista xinès Ai Weiwei a la sala de turbines de la galeria Tate Modern de Londres.
Aquestes llavors que cobreixen el terra de la sala de turbines estan realitzades en porcellana i pintades una a una per 1.600 artesans de la ciutat xinesa de Jingdezhen. Cada obra (llavor) de mida natural està realitzada a mà. Els 100 milions de llavors esculpides individualment formen un gran paisatge.
Ai Weiwei amb aquesta instal•lació ens convida a reflexionar sobre els contrastos de la Xina contemporània, el conflicte entre individu i massa i la producció mecànica.
Ja no es pot caminar sobre la superfície d'aquesta gran obra però si sobre les vores al costat de les llavors de gira-sol; les autoritats sanitàries han prohibit trepitjar-les perquè desprenien pols nociu per a la salut.
diumenge, 7 de novembre del 2010
ANNA MARIA MAIOLINO
La Fundació Tàpies exposa l'obra d'Anna Maria Maiolino. Aquesta exposició fa un recorregut pel treball d'aquesta artista brasilera, un compleix treball que ha desenvolupat a través de diferents mitjans d'expressió: fotografia, poesia, escultura, xilografia, dibuix i instal·lació.
Al baixar les escales de la sala d’exposicions es visualitza un conjunt d’obres, entre les quals sobre surt una d’elles, titulada “Una vegada més 2010”. Aquesta obra és una instal·lació efímera realitzada amb argila sense coure, material que treballa des dels anys 90 i que fa referència al treball quotidià i repetitiu.
Una altra obra realitzada en argila crua és un gran mural, un “mapamundi” que amb el temps s'assecarà i es convertirà en pols d'argila. Sis tones d'argila ha emprat en aquestes instal·lacions. Les seves obres estan realitzades amb procediments no convencionals, mostrant interès pel treball amb diferents materials.
dimecres, 3 de novembre del 2010
dimarts, 2 de novembre del 2010
Cristina del Castillo. Enrajolem!
Els alumnes de segon curs de Batxillerat artístic de l’Escola d’ART del Treball han participat en el Projecte promogut per l’Ajuntament del Vendrell:
Enrajolem!
Es tracta d’un projecte d’art col·lectiu entorn de la ceràmica. Aquesta iniciativa té els inicis a l’Argentina l’any 2004, concretament és un projecte ideat per Cristina del Castillo. Pretén crear una escultura en l’àmbit urbà a partir de rajoles que enviïn artistes que vulguin participar en la iniciativa. Es tracta de fer una trobada de pensaments i missatges a través de la ceràmica.
Totes les rajoles formen part d’una obra global situada en un lloc emblemàtic del Vendrell ( fins a la segona meitat del segle XX, en aquest indret hi havia moltes indústries relacionades amb el món de la ceràmica, tant rajolera com terrissera). Passeig de les Bòbiles del Vendrell. El dia 15 d’octubre va fer-se la inauguració restant l’obra de forma permanent a la vila del Vendrell.
Característiques tècniques de les rajoles
-Rajoles de 25x25 realitzades amb pasta refractària blanca (PRAI*E) d’alta temperatura
-Esmalts d’alta temperatura. Utilització de 10 colors ( 5 colors blancs i 5 colors blaus aconseguits amb òxid de cobalt ).
-Cuita a 1250ºC.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)