dijous, 2 de setembre del 2010

ÀMFORES I PLATS OBJECTES D'INSPIRACIÓ DE MIQUEL BARCELÓ



"Miquel Barceló ha comparat la pintura amb la cuina, i considera que cuinar és una activitat tan refinada com la pintura" * Per a transportar aigua, gra, aliments i cuinar es necessita àmfores (atuells antics); aquests objectes són font d'inspiració en algunes de les obres de la mostra Miquel Barceló "La solitude organisative" que podem visitar a Caixa Fòrum a Barcelona.

Les àmfores estan representades en diferents pintures, aquarel•les, murals i peces de ceràmica. A la performance "Paso Doble" són un objecte de transmissió entre els diferents paisatges de la superfície del quadre.

En una vitrina de la mostra podem visualitzar diverses peces de pasta ceràmica cuita. Destaquen dues ceràmiques en forma de plat fondo. En una d'elles Barceló ha modelat un animal, les seves potes es projecten a la vora de la peça ceràmica, integrant un volum únic, l'animal i el plat.

A l'altra peça titulada "Cecile embarassada de 9 mesos"(1996) ha tallat la vora del plat per representar el cabell de Cecile, modelant el seu cos en la cavitat de la forma ceràmica. Barceló sempre sorprèn, no deixa indiferent.

* Cataleg, Miquel Barceló 1983-2009. Caixa Forum

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada