diumenge, 26 de novembre del 2017

Ceràmica de Yixing. Xina

Tetera de Yixing. Xina
La comarca de Yixing, situada al sud de la província de Jiangsu, al sud-est de la Xina, ha estat el principal centre de producció de teteres del país des de la Dinastia Song (960-1279). L'alta qualitat de l'argila de Yixing, refinada i cuita a alta temperatura, produeix una ceràmica lleugerament absorbent molt apreciada pels amants del te.
Cada peça de ceràmica  està feta a mà. El procés per realizar aquestes teteres pot portar anys. Tradicionalment, l'elaboració de la ceràmica de Yixing emprava més de cent útils i instruments fets a mà. A més, comportava diversos processos, com el tall de la pasta ceràmica, pastat, l'embotit del material, la juntura, el modelat, poliment, gravat i decoració de la peça.
La pasta ceràmica es cou a alta temperatura però no s’ esmalta, amb la finalitat que conservi la seva porositat natural, la qual cosa ajuda a que les teteres absorbeixin el sabor i l'aroma del te.

Aquest tipus de pasta cerámica  és  poc comú. A causa dels molts anys d'explotació, els materials argilosos purs de color vermell i groc-verdusco escassegen; alguns fins i tot són ja impossibles de trobar.
Tetera de Yixing. Xina
Tetera de Yixing. Xina
Tetera de Yixing. Xina

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada