dimecres, 11 de febrer del 2015

Lara Montenegro. Ceràmica.

Lara Montenegro participa a la mostra de treballs artístics contemporanis sobre la iconografia del Martiri de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona a l’INSTITUT D’ESTUDIS FOTOGRÀFICS DE CATALUNYA (IEFC) 
Peces ceràmiques de Lara Montenegro

LARA MONTENEGRO || Barcelona, 1985
Formada com a ceramista i llicenciada en BBAA per la Universitat de Barcelona.
Formada como ceramista y licenciada en BBAA por la Universidad de Barcelona.
Escultura || Els tretze martiris que va patir Santa Eulàlia representats en tretze peces ceràmiques, cilíndriques, buides, amb esquinços i esquerdes: la bellesa del sadisme i el dolor reflectit en la matèria fràgil i sensible.
Escultura || Los trece martirios que padeció Santa Eulalia representados en trece piezas cerámicas, cilíndricas, huecas, con rasgaduras y hendiduras: la belleza del sadismo y el dolor reflejado en la materia frágil y sensible.
monesculturart.blogspot.com.es

L’INSTITUT D’ESTUDIS FOTOGRÀFICS DE CATALUNYA (IEFC), PRESENTA L’EXPOSICIÓ MARTYRIUM SANCTAE EULALIAE, COMISARIADA PER THE CROSSING LAB.

1// EXPOSICIÓ:
MARTYRIUM SANCTAE EULALIAE mostra una sèrie de treballs artístics contemporanis sobre la iconografia del Martiri de Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, que proposen una plu­ralitat de visions que parteixen, com­parteixen i dialoguen en una doble perspectiva: d’una banda la iconodu­lia o adoració de la icona martiritza­da, la seva corporeïtat i presència; i, d’altra banda, la iconoclàstia o rebuig i maltractament de la imatge, la seva destrucció i desmaterialització.
Fotografia i escultura són els mitjans artístics que conviden a qüestionar les nostres relacions amb la iconografia tradicional prenent com a referència la figura històrica de Santa Eulàlia.
Artistes participants:
Adrià Arnau, Ramón Casanova, Jorge Egea, Nuria Guerra, Lara Montenegro, Miguel Palomino, Dani Pujalte, Pau Roig, Laia Vaquer i Ignacio Zornoza.
Al costat de les seves obres s’expo­sen, a més, documents i gravats dels segles XVIII i XIX sobre el martiri, per tal de crear un diàleg entre les imatges del passat i les del present. 

ACTIVITATS AL VOLTANT

DE L’EXPOSICIÓ
1// XERRADA PRESENTACIÓ:
Dijous 12 de febrer de 2015 a les 19:00h. amb la participació dels au­tors i els comissaris de The Crossing Lab.
2// VISITA GUIADA:*
Dimarts 10 de març del 2015 a les 19:00h. amb la participació dels au­tors i els comissaris de The Crossing Lab.
*Activitat emmarcada dins el festival
ENFOCATS 2015.
Lloc:
INSTITUT D’ESTUDIS FOTOGRÀFICS

DE CATALUNYA (IEFC)
C/ Comte Urgell, 187
(E. Industrial) 08036 Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada