dimarts, 1 de maig de 2012

26 creadors ceramistes a l’Associació de Ceramistes de Catalunya. Esprit Porcelaine. Créateus à Limoges.

Joao ALCATRAO, Louis-Romain BARD, Marion BONTEMPS, Matthieu BUSSEREAU, Joël CAPELLA, Corinne CHE, Christian COUTY, Guillaume DAMRY, Emmanuelle-Paule DAROLLES Emilie FLÖGE, Mette GALATIUS, Marion GENDRE, Catherine HERVE, Delphine JOBARD, L'AIR DE RIEN, Gilles MERAUD, Anne MERLET, Guy MEYNARD, Maxime MORINIERE, Claudia NAPOLEONE, Camille NICAUD, Joo-Hyun PARK, Louise PEDEL, Jean-Louis PUIVIF, Marie-Evelyne SAVORGNAN, Sophie VILLALONGA

Aquests artistes exposen les seves obres a la seu social de l’ACC  del Carrer Doctor Dou nº 7 de Barcelona fins al divendres, 1 de juny, de 2012. Interessant exposició on aquests creadors mostren els seu treball realitzat amb porcellana de Limoges. 

 La història de la porcellana de Limoges està íntimament lligada al descobriment del caolí a Saint-Yrieix, així com a la presència a la zona dels recursos naturals necessaris per a la seva fabricació (aigua, minerals granítics i llenya per a la cocció). La factoria de Limoges  va començar com una fàbrica de pisa  al 1736, però queden molt poques peces dels seus inicis. En 1771, els germans Crellet amb l'ajuda de l'antic propietari van iniciar la producció de porcellana en pasta ceràmica dura sota la protecció del comte d'Artois la majoria d'aquesta porcellana consisteix en vaixelles decorades al  estil Sèvres. S'exportava a Estats Units durant el segle XIX amb el nom de "Haviland". El prestigi i la decoració  d’aquesta porcellana s’ha mantingut fins als nostres dies. 

 Avui, el col·lectiu de creadors Esprit Porcelaine creat el 1984 és un viver d'artistes, un laboratori d'idees que representa una dinàmica de creació en perpètua indagació al voltant de temes vertebradors. S'estableixen conjuntament al costat de les fàbriques locals, amb l'afany constant de renovació de la imatge que volen desenvolupar de la porcellana de Limoges.

A la part que correspon a la  presentació del catàleg d’aquesta exposició podem conèixer més profundament aquest col·lectiu  d’artistes: “ Des de fa molts anys, l’associació elabora projectes seleccionats dins de la més alta gamma, així com objectes excepcionals i únics, on creativitat, noblesa dels materials i prestigi es troben estretament lligats. El col·lectiu d’artistes es reafirma en el seu gust per les noves formes sorgides d’aquesta recerca, que caracteritza la seva voluntat de mantenir la imatge de la porcellana de Limoges, al més alt nivell. Mitjançant la barreja de diferents disciplines: dissenyadors, artesans, buscadors de formes, artistes,... tots els creadors són especialistes dels conceptes de la porcellana i reflexionen sobre els objectes actuals i futurs, a través d’una mateixa matèria màgica i inspiradora.”” L’objectiu. Fabricar un producte contemporani dins la línia d’una tradició de qualitat i de savoir-faire específic de la porcellana de Limoges.”
c/ Dr Dou nº 7 baixos 1ª
   08001 Barcelona
   Espanya


 

1 comentari:

 1. Uau Fina, qué cosas tan bonitas y bien hechas!
  Qué tal todo por allá? Yo sigo en Xela, Guatemaya! :)
  Voy a colaborar con el proyecto de una chica que acabo de conocer, sobre construir un torno, de pie! :)
  Y quiero aprovechar para enseñarle otras técnicas de construcción hasta que consigamos el torno, ya que ella tiene un espacio que uiere hacerlo su taller :) Ahí te cuento cómo va la cosa!!!
  Un saludo y abrazo muy fuerte a tod@s los profes y alumn@s!
  Feliz Año 2013!!!

  Oihane

  ResponElimina