dimecres, 23 de març del 2011

Jingdezhen, ciutat de la porcellana.

Per celebrar l’any del Conill Xinès s’ha construït a la ciutat de Jingdezhen aquesta escultura realitzada amb la quantitat de 30.000 plats de porcellana . Impressionant!
La ciutat de Jingdezhen és coneguda com la “ciutat de la porcellana “  centre de la indústria  de la porcellana xinesa. Té recursos naturals de caolí , manganès i quars  La tradició en la fabricació de porcellana es remunta  a les dinasties Han ( 25 -22 D.C:), Tang , Song, Yuan, però és amb la dinastia Ming(1368 – 1644 ) quan es construeixen grans forns, d’alta temperatura  i  realitzant diferents tipus de porcellana pintada (blanc i blava, tres i cinc colors, groga i “ rouge de fer” )   reconeguda arreu del món. Hi havia forns oficials i forns privats, d’aquests últims sortia la porcellana que s’exportava a Europa.
 En el forn anomenat Drac d’aquesta ciutat hi havia un  lema “  La porcellana ha de ser blanca com el jade, prima com el paper, tenir la brillantor d’un  mirall i amb la sonoritat d’una campana”. Actualment es treballa les formes tradicionals amb les formes més contemporànies.
El 23 d’octubre de 2009 es va reobrir un forn de llenya de 18 metres de llarg i un volum de 300 metres cúbics amb una producció de 20.000 peces de ceràmica. Es va fer una cuita a la manera tradicional, per poder saber com controlaven la temperatura antigament i com aquesta influïa a la porcellana. Es van utilitzar 40 tones de llenya per aquesta primera cuita  i va arribar a la temperatura  de 1320ºC. Aquest forn es va construir fa 300 anys i es considera el més gran del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada