dimecres, 18 d’abril del 2012

Laurent Jiménez Balaguer. L’ Emergència del signe. Peces ceràmiques.


Laurent Jiménez Balaguer (Barcelona 1938) exposa a Can Framis (Fundació Vila-Casas) fins al 22 de juliol, pintures, escultures i 5 peces de ceràmica; tres d’elles són plats decorats amb la tècnica de sobre coberta i les dues últimes són gerros amb la tècnica de sota coberta. Les formes abstractes i els colors terrosos són protagonistes de la decoració d’aquestes peces treballades amb molta llibertat i allunyades de la ceràmica que es realitzava als tallers de Manises. 
Va viure a València entre els anys 1955 i 1958, període on va tenir contacte amb la ceràmica, va realitzar peces artístiques a la fabrica de José Luis Lahuerta participant activament de la renovació artística que es vivia en aquests anys a la comunitat valenciana. (Grup Parpalló, València 1956).    
Les imatges no pertanyen aquesta exposició. 
 Can Framis. Fundació Vila Casas
 5 de març fins 22 de juliol de 2012

dilluns, 9 d’abril del 2012

Porcellana xinesa. Olga Martínez


Al numero 528 de la revista “ Historia y vida hi ha un article de la historiadora d'art Olga Martínez que fa referència a la porcellana xinesa.
L'article comença parlant sobre la força actual d'identitat de la cultura xinesa i com aquesta es veu evidenciada amb l'interès de les col·leccions de peces de porcellana (gerro Bainbrigdes) contínua l'article amb la ruta de la porcellana, amb la descripció de la ciutat de la terrissa de Jundezhen on vivien i treballaven més d'un milió d'habitants dedicats a la fabricació de peces amb la formula secreta de l’anomenat  "or blanc ".  #Article interessant.

Historia y Vida . Article Porcelana China. Olga Martínez. Pags  48 -55. 03/2012